Unikāla šķirne - paprika no Sicīlijas, ekoloģiski tīri audzēta
Violetā paprika. Šīs šķirnes īpatnība ir tā, ka tā ir bagāta ar antocianīniem, kas iedarbojas pret novecošanos. Apmēram vienu metru garš augs dod daudz vidēja lieluma augļu, intensīvi purpursarkanā krāsā, ar ļoti plānu mizu, kas padara tos īpaši viegli sagremojamus.
Ekoloģiski tīri audzēta no nelielas saimniecības Sicīlijā.
Cedrāts, cidra jeb saldais citrons
Salīdzinot ar parasto citronu cidrs izmēra ziņā ir daudz lielāks (var sasniegt pat 5 kg), no ārpuses grumbuļains un raupšs, neglīts, bet iekšpusē ar biezu baltas krāsas vidusdaļu un nelielu mīkstumu, kas ir pavisam nedaudz sulīgs un atkarībā no šķirnes vairāk vai mazāk skābens.
- svaigā veidā kā auglis vai augļu salātos (piemēram, ar sāli, olīveļļu un melnajām olīvām);
- sukāžu, marmelāžu pagatavošanai;
- dzērienu (sīrupu), tēju pagatavošanai;
- marināžu pagatavošanai;
- farmācijas nozarē ēterisko eļļu pagatavošanai, u.c.;
- smaržvielu pagatavošanai;
- odu un citu insektu atbaidīšanai (piem., citronella).
- bagātīgi satur vitamīnus (īpaši C un B), minerālvielas (kalciju, fosforu, dzelzi) un flavonoīdus;
- uzlabo (atsvaidzina) elpu;
- veicina vielmaiņu (novērš aptaukošanos), rada papildus enerģiju;
- iedarbojas kā dezinfekcijas, pretsaindēšanās līdzeklis (pret sliktu dūšu, vemšanu, jūras slimību, dizentēriju) – attīra organismu;
- normalizē asinsspiedienu;
- uzlabo asins sastāvu (mazina anēmiju), samazina risku saslimt ar sirds – asinsvadu saslimšanām;
- labvēlīgi iedarbojas uz kuņģa – zarnu traktu, mazinot spazmas un krampjus un risku saslimt ar vēzi (īpaši resnajā zarnā);
- labvēlīgi iedarbojas uz ādu, celulītu, veicina matu augšanu;
- dabīga antibiotika.
(Bruno, mysicily.wordpress.com)

Sicīlijas citrusi - saule ziemā. Turklāt ekoloģiski tīri.
Sicīlija, Vidusjūras pērle, ir slavena ne tikai ar savu bagāto vēsturi un kultūru, bet arī ar neparasti sulīgajiem un aromātiskajiem citrusaugļiem. Šeit citroni, apelsīni un greipfrūti nav tikai augļi – tie ir dzīvesveids, māksla un garša, kas atspoguļo Sicīlijas siltumu un sauli.
Citroni no Sorrento pussalas IGP
Šos citronus īpašus padara Sorrento pussalas klimats, augsne un apgabala lauksaimnieku gadsimtiem senā citrusaugļu audzēšanas gudrība. No tā visa rodas Sorrento IGP ekotips.
Sorrento citronus audzē saskaņā ar stingriem
noteikumiem, kas paredz tradicionālās audzēšanas
tehnikas izmantošanu un krasus mēslojuma un
pesticīdu izmantošanas ierobežojumus. Sorrento
citrona IGP aizsardzība ir unikāls aizsardzības veids,
salīdzinot ar visiem pārējiem Eiropas Kopienas IGP, jo
tā aizsargā gan svaigus citronus, jo tie ir ražoti dabā,
gan arī apstrādātus citronus. Citiem vārdiem sakot,
likums aizsargā Sorrento citronu pat tad, kad tas
nonāk rūpnīcī ā, lai to pārveidotu par liķieri,
ievārījīumu, saldējumu vai ziepēm. No tā izriet, ka
produkta patiesā garantija slēpjas tā sastāvdaļās.
Sicīlijas pipari un paprika
Īpaši salda, kraukšķīga. Dažādi izmēri un šķirnes. Maz sēkliņu. Čili pipari.
- pipari "Snack"
- pipari grillēšanai "Friggitelli"
- pipari saldie, krāsainie "Palermo"
- paprika dzeltenā un sarkanā
- čili pipari